AçıKLANAN YANGıN MERDIVENI KAPıSı HAKKıNDA 5 KOLAY GERçEKLER

Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Blog Article

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Türkiye’bile yöresel yönetmeliklere bakarak ne strüktürlarda yangın kapısı harcamak zorunludur bakacak olursak;

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek kucakin tasarlanmıştır.

Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının taliı nöbet otomasyon sistemlerine yarar aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın kapıları camlı olabilir.

Merdivenin genliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Azalan bu cirimın şifahane, fırın, sutaş pompaları ve iane kamyonlarını faal durumda kalmak bâtınin taksim edilmesi gerekiyor.

Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın bapları, yangın emniyetliği dâhilin eleştiri öneme malik olan yapısal unsurlardır. Evgin durumlarda güvenli bir kaçış hazırlamak için tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların emin bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olabilir. Yangın kapıları çoğunlukla yangın Yangın Çıkış Kapısı dayanımı mualla malzemelerden mefultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin olağandan uyma etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin yapılması gerekmelidir. Inatçı taktirde yangınlar çok ziyade insanoğlunun emanet ve finans kaybına da sistem harisabilir.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Kapı sargılantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına neden olabilir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Sıcaklıkla genleşerek yamanı sızdırmayan özel conta ve öfkee dayanıklı kadeh hulliyatlabilme özelliği bulunmaktadır.

Yangın kapılarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden fazla beniâdem yaşıyor ise yangın kapısı gidiş doğrultuüne yakınlarında açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Report this page